Tapas zijn kleine Spaanse hapjes waarvan er wel meer dan honderd soorten bestaan. Tapas zijn de culinaire weerslag van een gezellige en afwisselende levensstijl voor de hoofdmaaltijd. Tapeo of tapas eten is een dagelijks terugkerend Spaans ritueel dat plaatsvindt voor het middag- of avondeten. Gezien hun late etensuur, 14 uur in de namiddag of 22 uur 's avonds, kan men zich uren aan tapas wijden.
Olijven |
||
Sweet peppedew |
||
Gevulde cherrytomaatjes |
||
Gedroogde zontomaatjes |
diverse soorten rood, wit, rosé, dessertwijn in diverse prijsklasse |
||
Streekproducten o.a. |
||
Advocaat |
||
Boerenjongens |
||
Boerenmeisjes |
||
Ameretto |
||
Polderwinkeltje |
Champignonsaus |
Knoflooksaus |
|
Stroganoffsaus |
Cumberlandsaus |
|
Roomsaus |
Ravigotsaus |
|
Beenhamsaus |
Barbecuesaus |
|
Cocktailsaus |